Publicaties

Voor kinderen

timo-vk-nieuw3

Timo en het zachte witte licht

Een kleurrijk en eerlijk prentenboek over sterven
vanuit de beleving van het jonge kind

Wanneer Timo’s opa overlijdt, gaat hij naar hem op zoek. Uiteindelijk vindt hij troost in de nabijheid van zijn ouders en in zijn verbondenheid met de natuur. Hij ervaart een diepe levenskracht die verder reikt dan de dood. Dat helpt hem om door te gaan, te spelen en een ‘grote sterke jongen’ te worden.

De illustraties in zachte tinten van Kaly Cotteleer, kunstzinnig therapeut, maken het tot een prachtig en uitnodigend boek.

Inmiddels is een Engelse en Franse vertaling te verkrijgen.

Verschenen oktober 2018 Uitgever Graviant

Wie niest daar

Wie niest daar?

Een prentenboek voor jonge kinderen dat aansluit bij ervaringen in de coronatijd    

In het dierenbos is een zieke en op gezag van Uil moeten alle dieren thuisblijven, op hun tak of in hun hol. De stilte en afzondering vallen niet mee, maar de dieren overwinnen het. En ze ontdekken hun eigen talent, zoals Muis die merkt dat ze prachtig zingen kan en het hele bos moed in zingt. Als de zieke Das tenslotte beter is, is het groot feest.

Ook bij deze uitgave zijn de illustraties van de hand van Kaly Cotteleer, kunstzinnig therapeut.

Verschijningsdatum: 4 december 2020  Uitgever Graviant

Voor volwassenen

Rooms snoezelen

In Rooms snoezelen beschrijf ik enkele herinneringen aan mijn eerste werkplek in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Het speelt zich af tussen 1990 en 1995, in een tijd dat de verpleeghuiszorg in Nederland anders georganiseerd was dan nu. Hoe de ontwikkelingen echter ook zijn, het gaat steeds om de zorg voor mensen. Ook in deze belevenissen staan zij centraal en ik tracht hen te laten zien in al hun schoonheid en kwetsbaarheid.

Verschenen: maart 2017  Uitgever Elikser

pamfletAvila

Pamflet uit Avila

Eigentijds visioen van een innerlijke weg

Deze handreiking voor innerlijke groei beschrijft een weg naar binnen aan de hand van de metafoor van een stad met negen poorten. In korte hoofdstukken worden begrippen als loslaten, nederigheid, liefde, actie en contemplatie, nader omschreven. Tevens is het een handzaam boekje om gezamenlijk, in kleine groepen, te lezen en te bespreken. Met enkele teksten ter verdieping over Teresa van Avila van Jos Huls en Hein Blommestijn.

Verschenen: oktober 2015  Uitgever Discovery Books
BrakLand

Brak land

Brak Land geeft woorden aan een persoonlijke mystieke zoektocht en plaatst deze in een ruimer religieus, spiritueel kader. Het verhaal speelt zich
af in Assisi, waar de schrijfster terugkijkt op haar voetreis vanuit Nederland richting Rome.
De wandeltocht wordt beschreven als metafoor
voor haar innerlijke reis en al reflecterend blijken beide tochten meer met elkaar samen te hangen dan op het eerste gezicht lijkt.

Met een voorwoord van Prof. Dr. H.H. Blommestijn.
Zie ook PelgriMeer.eu
Uitverkocht!
Er zijn nog enkele exemplaren.
Voor info en toezending: info@margreet-meijer.nl
Melodie

Melodie

Melodie vertelt het verhaal van Martine, die op reis gaat naar de andere kant van de wereld om een samenleving te zoeken waar het nog stil is, waar eenvoud en rust heersen.
Daar hoopt ze dichter bij zichzelf en bij de Bron van het Leven te komen.
Een roman voor mensen die het mystieke verlangen verstaan.

  • SKGV nr. GV-410103
  • KvK nr. 62165577
Scroll naar top