Geestelijke begeleiding

We zijn allemaal op weg in het leven

Soms gaat het vanzelf, zonder daar al te veel bij na te denken. Er kunnen ook perioden zijn dat je met twijfels en vragen zit. Vragen over de zin van alles, over je geloof of over het leven dat je leidt. Dan kan het prettig zijn om geestelijke begeleiding te krijgen. Iemand die naar je luistert en je helpt je levensvragen te formuleren. Een kenmerk van geestelijke begeleiding is dat iemand met respect voor jouw persoonlijkheid als het ware een stukje met je meeloopt. Een geestelijk begeleider stuurt je niet, maar helpt je om je eigen pad te (her-) vinden en daarop te vertrouwen.

 

Wat is geestelijke begeleiding?

In een begeleidingsgesprek gaat het over het persoonlijke levensverhaal en over hoe dat ervaren wordt. In vrijheid en openheid is er alle tijd om stil te staan bij de essentie van het leven. Het kan dan ook over het geloof gaan, over twijfels, over verlangens.
Dikwijls is een crisissituatie aanleiding voor geestelijke begeleiding. Bijvoorbeeld als men te maken krijgt met een ernstige ziekte, of het verlies van een dierbare. Ook andere verlieservaringen, zoals het kwijtraken van een baan of een verhuizing, kunnen mensen uit balans brengen en vragen oproepen.

  • Geestelijke begeleiding zoekt naar de eigen kracht, stimuleert verdere groei en neemt de tijd voor het proces dat gaande is.
  • Geestelijke begeleiding staat stil bij vragen rond geloof en levensbeschouwing en helpt woorden geven aan wat een mens ten diepste beweegt.
  • Geestelijke begeleiding is er ook voor crisissituaties en voor ondersteuning bij ziekte en sterven.

Voor meer informatie zie ook: www.geestelijkeverzorging.nl
Misschien is één gesprek voldoende en kunt u daarna weer verder. Of wellicht heeft u behoefte aan meer gesprekken. In overleg bepalen we het vervolg. Soms geef ik een tekst mee of een opdracht, een vraag om over na te denken.

  • SKGV nr. GV-410103
  • KvK nr. 62165577
Scroll naar top