Kinderen en rouw

Rouw en verlies - nazorg voor kinderen

Ieder rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Dat kost tijd en aandacht. Het is goed om die tijd te nemen en te luisteren naar het verdriet. Als het rouwproces stagneert en gevoelens van verlies en machteloosheid worden vastgezet, kan dat schadelijk zijn. Juist voor kinderen, die daardoor belemmerd kunnen worden in hun ontwikkeling.

Jonge kinderen begeleid ik op een speelse wijze. Aan de hand van mijn prentenboek ‘Timo en het zachte witte licht’ ondersteun ik hen als ze een groot verlies hebben meegemaakt. Vertelpop Timo helpt daarbij. Hij vertelt over het afscheid van zijn opa, deelt zijn ervaringen met de jonge toehoorders en luistert naar wat er bij hen leeft. Hij kan troosten, maar ook grapjes maken en helpen om het verdriet te uiten.

Het begeleiden van jonge kinderen kan bestaan uit één consult. Als het gewenst is, komt er een vervolg. Ik werk zowel individueel met kinderen als in groepjes, bijvoorbeeld in de setting van een rouwcentrum. Het spreekt vanzelf dat een ouder/verzorger er bij aanwezig mag zijn. Ook een huisbezoek behoort tot de mogelijkheden.

  • SKGV nr. GV-410103
  • KvK nr. 62165577
Scroll naar top