navi

startpagina naar geesteljke begeleiding over Margreet naar Margreets blog publicaties van Margreet contact met Margreet

Publicaties

timo voorkant

Een kleurrijk en eerlijk boek over sterven
Verschenen oktober 2018 Uitgever Graviant

roomssnoezelen

 

In Rooms snoezelen beschrijf ik enkele herinneringen aan mijn eerste werkplek in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Het speelt zich af tussen 1990 en 1995, in een tijd dat de verpleeghuiszorg in Nederland anders georganiseerd was dan nu. Hoe de ontwikkelingen echter ook zijn, het gaat steeds om de zorg voor mensen. Ook in deze belevenissen staan zij centraal en ik tracht hen te laten zien in al hun schoonheid en kwetsbaarheid.

Verschenen: maart 2017

Uitgever Elikser

 

Pamflet uit Avila;
Eigentijds visioen van een innerlijke weg
Verschenen: oktober 2015

Deze handreiking voor innerlijke groei beschrijft een weg naar binnen aan de hand van de metafoor van een stad met negen poorten. In korte hoofdstukken worden begrippen als loslaten, nederigheid, liefde, actie en contemplatie, nader omschreven. Tevens is het een handzaam boekje om gezamenlijk, in kleine groepen, te lezen en te  bespreken. Met enkele teksten ter verdieping over Teresa van Avila van Jos Huls en Hein Blommestijn.

Uitgever Discovery Books

Brak Land Melodie
Brak Land geeft woorden aan een persoonlijke mystieke zoektocht en plaatst deze in een ruimer religieus, spiritueel kader. Het verhaal speelt zich
af in Assisi, waar de schrijfster terugkijkt op haar voetreis vanuit Nederland richting Rome.
De wandeltocht wordt beschreven als metafoor
voor haar innerlijke reis en al reflecterend blijken beide tochten meer met elkaar samen te hangen dan op het eerste gezicht lijkt.

Met een voorwoord van Prof. Dr. H.H. Blommestijn.

Uitgever Valkhof Pers
Melodie vertelt het verhaal van Martine, die op reis gaat naar de andere kant van de wereld om een samenleving te zoeken waar het nog stil is, waar eenvoud en rust heersen.
Daar hoopt ze dichter bij zichzelf en bij de Bron van het Leven te komen.
Een roman voor mensen die het mystieke verlangen verstaan.

Uitgever Elikser
  Iinterview met Margreet in het programma Hoogtij,
RTV Oost, uitgezonden op 10 november 2013

 


welkom voor contact met Margreet naar geestelijke begeleiding over Margreet Meijer over Margreet Meijer naar publicaties van Margreet