navi

startpagina naar geesteljke begeleiding over Margreet naar Margreets blog publicaties van Margreet contact met Margreet

Het kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek is bedoeld als wederzijdse kennismaking. Het is goed om te weten met wie je te maken hebt, of het ‘klikt’ en of er een basis van vertrouwen is. Maar minstens zo belangrijk is het om de vraag helder te krijgen wat het doel van de geestelijke begeleiding zal zijn. Soms komen mensen met andere verwachtingen. Ook kan er een onderliggende problematiek aan de vraag ten grondslag liggen en is het goed om die helder te krijgen. Dan is het wellicht beter om een andere gesprekspartner of een andere vorm van begeleiding te zoeken. Als het gewenst is, zullen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn van doorverwijzing.

Het eerste contact kan ook via de e-mail of telefoon gelegd worden. Ook dan zal zorgvuldig worden afgewogen of en hoe we verder gaan. Daarnaast bespreken we de te verwachten frequentie van het contact en proberen we een plan op te stellen. Vanzelfsprekend is dat bedoeld als richtlijn en is het niet bindend. Je bent te allen tijde vrij om met de begeleiding te stoppen. Het is jouw proces en het gaat om jouw levensweg. Ik ben slechts toeschouwer en loop als het ware een eindje met je mee.

over de procedure en kosten over het kennismakingsgesprek wat is geestelijk begeleiding
welkom voor contact met Margreet naar geestelijke begeleiding over Margreet Meijer over Margreet Meijer naar publicaties van Margreet wat is geestelijke begeleiding het kennismakingsgesprek verschillende vormen begeleiding