navi

startpagina naar geesteljke begeleiding over Margreet naar Margreets blog publicaties van Margreet contact met Margreet

Wat is geesteljke begeleiding?

Kort gezegd:
een geestelijk begeleider begeleidt mensen met hun levensvragen.

In een begeleidingsgesprek gaat het over jouw levensverhaal en over hoe jij dat ervaart. In alle vrijheid en openheid kun je zoeken naar de juiste woorden, mag je hardop de vragen stellen die voor jou belangrijk zijn en nadenken over wat voor jou de essentie is in het leven. Dan kan het ook over je geloof gaan, over twijfels, over verlangens.

Dikwijls is een crisissituatie aanleiding voor geestelijke begeleiding. Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met een ernstige ziekte, of het verlies van iemand die je dierbaar is. Ook andere verlieservaringen, zoals het kwijtraken van je baan of een verhuizing, kunnen je uit balans brengen en vragen oproepen.

- Geestelijke begeleiding zoekt met je naar je kracht, stimuleert dat je verder groeit en neemt de tijd voor het proces dat gaande is.
- Geestelijke begeleiding staat stil bij vragen rond geloof en levensbeschouwing en helpt woorden geven aan wat een mens ten diepste beweegt.
- Geestelijke begeleiding is er ook voor crisissituaties en voor ondersteuning bij ziekte en sterven
Misschien is één gesprek voldoende en kun je daarna weer verder. Of wellicht heb je behoefte aan meer gesprekken. Dan bepalen we samen wanneer je weer komt. Soms geef ik je een tekst mee of een opdracht, een vraag om over na te denken.
over de procedure en kosten over het kennismakingsgesprek wat is geestelijk begeleiding
wat is geestelijke begeleiding het kennismakingsgesprek verschillende vormen begeleiding

 

welkom voor contact met Margreet naar geestelijke begeleiding over Margreet Meijer over Margreet Meijer naar publicaties van Margreet